Συνέντευξη τύπου της Δ.Ε. της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης - 16.1.2012

Συνέντευξη τύπου της Δ.Ε. της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης - 16.1.2012

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στις 16.1.2012 στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για τις πολιτικές εξελίξεις και πιο συγκεκριμένα για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας–Θράκης, το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και την πραξικοπηματική διάταξη του πολυνομοσχεδίου, που αφορά στην εκλογή των Διοικήσεων των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Image 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Θόδωρος Καράογλου αναφέρθηκε κυρίως στο πολυνομοσχέδιο σημείωνοντας ότι: «η Νέα Δημοκρατία θα το ψηφίσει επί της αρχής, λόγω των δεσμεύσεων και των υποχρεώσεων της χώρας προς τους δανειστές της. Ωστόσο, τόνισε τη διαφωνία του κόμματος σε άρθρα και διατάξεις, τα οποία  δεν συμβάλλουν στο κοινό καλό, όπως η ίδρυση δικηγορικών εταιριών και οι ενδοομιλικές συναλλαγές».

Για την επίμαχη διάταξη αναφορικά με τον τρόπο εκλογής των πρώην συνδέσμου ΟΤΑ, ο κ. Καράογλου πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιτάσσεται απολύτως στη διάταξη, που αλλάζει τον τρόπο εκλογής της διοίκησης  και μάλιστα όταν αυτό γίνεται όχι κατ’ επιταγήν της τρόικας, ούτε διότι το απαιτεί το συμφέρον της χώρας, αλλά επειδή το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μετατρέψει τη μειοψηφία σε πλειοψηφία. Τόνισε ότι η ΝΔ θα αντιδράσει και θα απαιτήσει την απόσυρση της διάταξης. «Το ΠΑΣΟΚ παραμένει αμετανόητο και δογματικό. Θυσιάζει τα πάντα στο μικροκομματικό του συμφέρον», υπογράμμισε ο κ. Καράογλου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τύπου ο κ. Καράογλου καταδίκασε την εριστικότητα των Σκοπιανών, οι οποίοι βλέποντας την υποχωρητικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης αυξάνουν τις προκλητικές εκδηλώσεις τους με αποκορύφωμα τις πρόσφατες καρναβαλικές γιορτές τους, όπου αναπαράστησαν την «κηδεία της Ελλάδος» ντυμένοι με χάρτες της Μακεδονίας μας. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν προκαλούν οργή και αγανάκτηση σε όλους τους Μακεδόνες.


Δελτίο τύπου της Δ.Ε. Θεσσαλονίκης


Επίσημη θέση της Ν.Δ. για το πολυνομοσχέδιο